Hakkında

10 yıldan fazladır blog tutuyorum. Daha önce de her hatıra defteri seven çocuk gibi günlük tutmuştum. Ama bir gün sevdiğim biri onu çok saçma bulup yırttı. Hala içimde derin bir kin. Her neyse. Bu güne kadar blog yazdığım siteler msn space, my space, blogcu, onpunto, blogger. Ve nihayetinde wp. Burayı o kadar sevmiyorum şimdilik ama blogger’a gıcık olduğum  ve beleş baldan tatlı olduğu için biraz takılacağım. Müsaadenizle.

Ankara, Mamak doğumluyum. Çocukluğumu, ergenliğimi ve gençliğimi Samsun köprüsünden geçen arabaların içinden yansıyan sözüm ona mutlu silüetlerden biri veya güneye, kuzeye, doğuya ve batıya göç eden göçmen kuşlardan kimisi veyahut evimizin önünden akan derenin getirdiği kırık oyuncakların ilk sahibi olmak isteyerek geçirdim. Babam çok acayip bir adam annem ziyadesiyle sıradan. Onların ne en büyük ne ortanca ne de en küçük çocukları değilim. 5 kardeşin en küçükten bir sonraki diye tanımlanmaktayım. Evimizin en belirgin özelliği bahçesindeki varilde büyüyen ayva ağacıydı, kimsenin aklına gelmeyecek şekilde, beklenmedik büyüklükte ve lezzette meyveler verdi bize, kuruyup gitmeden önce sürüyle. Onun dışında sıradan bir gecekondu diyip geçeceksin. Çok da gerek yok gecekondu hayatı güzellemeye. Böcekler, rutubet, akan dam ve küf işte. Bir kaç okula gittim sayılır, hiç bir yaralı parmağıma işemeyen bazı şeyler öğrendim. Pamukta fasulye büyütmekten birincilik aldım, Mondros mütarekesinden sınıfta kaldım. Kanserden ölen bir öğretmenim, zengin piçi diyebileceğim bir platoniğim, iki kankam, üç beş de okuldan firar skandalımla o konuyu kapadım. İki kitap yazdım birisi siminya.blogspot.com sitesinden derleme, ikincisi derlemelerden derleme. Kendi adıma yazdığıma pişman olmadım. Gelecekte okuyup lan bunları ben mi yazdım diyene dek onlar benim güzel anılarım. Şimdi bir mağazada kibarca adıyla satış elemanıyım, kabacasını bilirsin işte. Böyleyken böyle.

 

 

6 comments

  1. Blogunuzu okumaktan keyif aldım buraya nasıl gırdıgımı bılmıyorum fakat yaklasık 10 adet yazısınızı hıc sıkılmadan okuma fırsatı buldum bu kadar özgün nasıl yazdıgını anlayabılmıs degılım banada bıraz ders versenız cok iyi olur iyi bloglamalar serhat

    Beğen

  2. Farklı kelimeleri bir araya getirip yeni eğlenceli ve heyecan verici anlamlar kurmak. Sizi okumak hissedip de anlamlandıramadıgımız bir çok şeyi cümlelere döküyorsunuz.

    Beğen

  3. Merhaba güzel insan;

    Blog yazarlarını ve blog takipçilerini aynı platformda buluşturmayı amaçlayan Blog Sözlük’te sizi görmekten mutluluk duyarız.

    Blog Sözlük’e “yenifikir” davet koduyla üye olabilirsiniz.

    Saygı ve sevgi ile.

    Beğen

  4. Annem, Tanrı ve Sen kitabınızı okuduğumda ağladım açıkçası nedensizce.Gerçekten kalbime dokunan bir yazarsınız.Umarım evren sizinle tanışma fırsatı sunar bana.Ankara’ya geldiğimde gözlerim sizi arayacaktır.Kaleminizden öpüyorum.

    Beğen

  5. Siminya, sen benim icin yillarca gorusmedigim, konusmadigim halde bir araya geldigimde sohbete kaldigim yerden devam ettigim o kuzen, o dostsun. Cok cok mutsuz bir hayat yasiyorken seninle bulundugum dunyadan uzaklasip rahat nefesler aldim. Sonra nefes alamayacak kadar cok cok cok cok mutsuz zamanlarim oldu. Ardindan yari mutlu, ve simdi mutlu zamanlardayim. Bir suredir de seni mutlu oldugum icin takip edemedigimi dusundum ve kendime kizdim biraz. Seni ihmal etmis gibi hissediyorum ama aslinda burada ikimizden biri digerinden faydalaniyorsa o benimdir. O yuzden kendimi ihmal ettim aslinda. Simdi ben sohbetimize yeniden baslamis gibi gibi hissediyorum. Aradaki yillarin acigini sabahlara kadar sohbetle kapatmaya calisacagim. Hoscakal..

    Beğen

  6. nerdesin simanya..
    öyle çok özledim ki yazılarını , o yazıların verdiği samimiyeti , içtenliği.
    o yazıları okurken zihnim tüm resimleri oluştuyor kafamda, sanki o an ben yaşıyormuşum gibi onları.
    hep yaz hergün yaz..
    sen bu dünyaya gelmiş olan harika bir detay’sın…
    love u.
    BB

    Beğen

Yorum bırakın